Peter van den Brandt in het zonnetje gezet op het gemeentehuis in Joure

Peter van den Brandt woonachtig in Lemmer, fotografeert al jaren om de geschiedenis van Lemmer in foto’s vast te leggen. Ettelijke foto’s vullen het gemeentearchief en de collecties van het museum Lemmer en Stichting Oud Lemmer.

Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren tal van grafmonumenten op de begraafplaatsen in Lemmer op foto vastgelegd en in kaart gebracht.

Niet zonder hindernissen omdat op oude begraafplaatsen de grafmonumenten niet altijd in even goede staat zijn en de tekst erop soms slecht zichtbaar is.

Ook was Peter nauw betrokken bij de tot standkoming van een gedenkteken bij de Buma sluis.

Peter is in staat om de geschiedenis zowel op foto als na uitzoeken in de archieven te behouden en zichtbaar te maken voor de inwoners van ondermeer Lemmer.

Op initiatief van Stichting Oud Lemmer en gemeente de Fryske Marren werd het tijd om Peter in het zonnetje te zetten voor zijn vrijwilligers werk.

Wethouder Janita Tabak bedankte op 20 december Peter voor alle inzet. “Aan de hand van uw foto’s kunnen we zien we hoe de lokale omgeving door de jaren heen verandert. En uw inventarisatiewerk op ondermeer de begraafplaatsen geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het behoud van bijzondere grafmonumenten en graven is als onderdeel van ons cultuurhistorisch erfgoed. In ons nieuw erfgoedbeleid zullen we hier ook zeker aandacht voor hebben”.

Op uw werk kunnen we trots zijn!, eindigt de wethouder.

Van de gemeente en stichting Oud Lemmer, kreeg Peter bloemen en een cadeaubon.

“De uitreiking” heeft plaats gevonden in het gemeentehuis van Joure, waarbij naast de wethouder Janita Tabak ook Piet Zantman van stichting Oud Lemmer en beleidsmedewerker van de gemeente René Rispens aanwezig waren.

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com