Museum Lemmer verblijdt met een schenking

Afgelopen zaterdag middag waren de vrijwilligers van de Oudheidkamer weer actief. Deze middag ontvingen ze de gebroeders De Jong. Deze heren zijn verwanten  van Grietje de Jong,  de vrouw van  Cornelis Steenstra. De familie Cornelis Steenstra  is een bekende familie uit Lemmer.  De op 14 april 1875 in Sneek geboren Cornelis Steenstra was pottenbakker waarvan de aardewerkfabriek,  met de naam “de Goede verwachting”,  gevestigd was aan het Turfland. In die pottenbakkerij werden verschillende  producten gemaakt. Onder meer  waren zij de makers van het Lemster kerfsnede aardewerk. Aardewerk dat zich laat kenmerken door de fijne gekerfde uitvoering.

Het pand van de Goede Verwachting aan het Turfland
Fa. Steenstra te Lemmer (ingekleurd)

De gebroeders De Jong hebben aan het museum enkele prachtige voorwerpen van de hand van deze Cornelis Steenstra  geschonken. Door de schenking kan aan de verzameling een bord, compleet stoofje en een hond toegevoegd worden.

De ontmoeting werd afgesloten met een rondleiding door het museum.

Het museum is elke dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag open tussen 13:00 uur en 17:00 uur. De vrijwilligers vertellen u graag meer over het museum als u binnenloopt. Als u bij het lezen van dit artikel denkt, ik zou ook wel iets willen doen voor of in het museum van Lemmer geef dat dan aan, of mail naar info@lemstermuseum.nl, we gaan dan graag in gesprek. Want u zal begrijpen dat ook het museum van Lemmer niet zonder vrijwilligers kan.

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com