Museum Lemmer gaat weer open

De boten liggen weer in het centrum van Lemmer, de bruggen zijn weer open, de terrassen staan weer uitgezet, kortom Lemmer kan de toeristen weer ontvangen en staat klaar voor het toeristenseizoen.

De vrijwilligers van het museum hebben de afgelopen winteronderbreking aandacht besteed aan het museum weer bezoekers klaar te maken. Zo werd er weer schoon gemaakt, koper en zilver gepoetst de collectie weer nagekeken en aangevuld en een nieuwe vitrine geplaatst, waar het koperwerk prachtig in uit komt. Kortom de toerist maar zeker ook de inwoners van Lemmer en omgeving zijn weer van harte welkom. Tegen betaling is het museum te bezoeken.

Een bezoek is zeker de moeite waard. De geschiedenis van ons dorp en omgeving staat in het museum centraal.

Zo is er onder meer een unieke collectie Lemster aardewerk, zijn er scheepsartikelen, een uitbeelding van de vervening (winning turf)  maar zeker ook de visserij is ruim vertegenwoordigd in het museum.

De vrijwilligers staan voor u klaar voor een rondleiding of voor het geven van verdere informatie.

Mocht u na het lezen van dit bericht ook vrijwilliger willen worden in het museum, dat kan. Kom langs of mail naar info@lemstermuseum.nl.  We zoeken dan contact met u en leggen de activiteiten graag uit.

Een bezoek aan het museum biedt tevens de mogelijkheid om daarna gezellig door het centrum van Lemmer te wandelen een terrasje te nemen of een van de winkels te bezoeken.

We hopen u te zien in ons museum van Lemmer.

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com